Mijn naam is Bart Geurts, opgegroeid en woonachtig in het mooie Belgisch Limburg en trotse papa van Emma.

Mijn eerste passie in het leven, was die voor computers. Al van kinds af probeerde ik de geheimen van deze magische toestellen te doorgronden. Het mocht dan ook niemand verbazen dat ik als graduaat informatica afstudeerde en mijn loopbaan begon als programmeur. Zo werkte ik bij tal van gerenommeerde bedrijven, waaronder Philips.
Al snel groeide mijn interesse voor grafische vormgeving. Eerst als middel om onze applicaties aan te kleden, later om deze aan de man te brengen. Al snel werd ik verantwoordelijk voor de grafische vormgeving van het hele bedrijf. Niet enkel de interfaces van de door ons ontwikkelde applicaties, maar ook de nodige marketingmiddelen, zoals brochure, pamfletten, handleidingen, infosheets, ... werden door mij ontworpen.
Photoshop werd de belangrijkste tool in mijn dagelijkse werkzaamheden. Ik volgde dan ook alle mogelijke cursussen om deze krachtige tool volledig onder de knie te krijgen.

Ook privé wist ik mijn programmatie- en grafische skills te combineren en begon zeer gewaardeerde websites te ontwerpen en te bouwen. Echte grafische meesterwerkjes, die het imago van de klant op een prachtige manier weergaven. Het perfecte online visitekaartje.

Nu, om mijn websites een bepaald karakter te kunnen geven, was ik steeds op zoek naar sprekende beelden, foto's die de juiste boodschap konden overbrengen. Het bleek telkens een immense zoektocht. Dus ik op zoek naar een camera.
Toen ik de camera van mijn vader - die jarenlang amateurfotograaf was - in bruikleen kreeg, was ik vertrokken. We spreken tweede helft 2010. De eerste foto's waren zeker geen meesterwerkjes, in tegendeel zelfs, maar ik zag de potentie, zette mijn tanden er in en ben mij gaan verdiepen in fotografie. Al snel werd fotografie mijn nieuwe passie.
(Lees meer over mijn ontdekkingstocht naar de magische wereld van de fotografie.)

Maar het fototoestel had meer impact op mij dan ik besefte. Het dwong mij namelijk, telkens opnieuw, mijn grenzen te verleggen. Als introvert was dat zeer belangrijk. Mijn zelfvertrouwen groeide dan ook steeds meer en meer. Deuren gingen open die anders gesloten bleven.
Ik weet daarom als geen ander, hoe het is om verlegen te zijn en het lukt mij dan ook behoorlijk mensen op hun gemak te stellen en zo hun onzekerheden te overwinnen.

In 2010 richtte ik ‘Attractive Solutions’ op. Een dynamisch bedrijfje dat gespecialiseerd is in à la carte oplossingen voor alle mogelijke marketingproblemen van kleine en middelgrote ondernemingen. Ontwerpen en bouwen van Websites, de grafisch vormgeving voor drukwerk en digitale media, gebruikmakend van prachtige foto’s.

Het werk als 'huwelijk-, freestyle-, portret-, fashionfotograaf' kunnen afwisselen met webdesign en grafisch ontwerp maakt mijn job zeer afwisselend en dus enorm boeiend.

Ik hoop dat mijn enthousiasme voor fotografie ook jou kan aanzetten de wereld positief te bekijken en dat je net als ik kan gaan voor je doel, wat de obstakels ook zullen zijn op je pad.

Geniet van mijn website en van mijn foto's.

Bart Geurts
Back to Top